T | 058 280 45 38

ONDERHOUD VOOR UW BOOT/MOTOR IN FRIESLAND

​Goede en regelmatige onderhoudsbeurten aan uw boot en diens benzinemotor voorkomen defecten of zelfs gevaarlijke situaties tijdens het varen. Bij Bovenkamp Watersporttechniek in Leeuwarden voeren we onderhoudsbeurten uit waardoor u tijdens het vaarseizoen veilig het water op kunt en u niet tegen onnodige reparatiekosten aanloopt.

BUITENBOORDMOTOREN

Intervallen van de onderhoudsbeurten zijn afhankelijk van de leeftijd en de staat van de buitenboordmotor. Voor 4-takt motoren wordt het aangeraden om ze zeker één keer per jaar te laten nakijken. Met name de motorolie en de klepseling dienen goed te worden onderhouden. Hoewel een 2-takt motor geen motorolie in het carter heeft, is het voor dit soort motoren ook belangrijk om de onderdelen regelmatig na te laten kijken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de staartolie, de waterpomp, de ontsteking en de algemene staat van uw bootmotor.

INBOORDMOTOREN

Inboordmotoren hebben in principe meer aandacht nodig dan buitenboordmotoren. Doordat de motor in een speciale motorruimte zit, kan er schade ontstaan als gevolg van vervuilde motorolie. Ook raakt het staartstuk sneller beschadigd doordat de olie niet frequent genoeg wordt vervangen of doordat er water is binnengedrongen. De kosten van een inboordmotor lopen hierdoor vaak veel hoger op dan die van buitenboordmotoren, maar met regelmatige onderhoudsbeurten voorkomt u dat de motor beschadigd raakt.

Ons advies is om uw boot al voor het winterseizoen langs te brengen voor een onderhoudsbeurt. Dan is het namelijk minder druk in de werkplaats en kunnen wij de motor extra goed beschermen tegen mogelijke vorst. Bovendien kunnen wij inboordmotoren reviseren en kunnen wij elke buitenboordmotor nieuw leveren.

Voor onderhoudsbeurten hanteren wij een vast tarief en geven wij één jaar garantie.